topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kycklingfilé

Kryddig kycklingfilé

med krispig sallad och rostade rotfrukter

Vad står på menyn i kväll? Jo, inget mindre än mört kycklingbröst som först bryns i stekpannan och sedan ugnssteks tillsammans med klyftpotatis och rödbetor. Vi smaksätter kycklingen med vår egen kryddblandning Panamat och serverar hela härligheten med en krispig kålsallad med äpple och färsk persilja och en frisk citrondressing med gräddfil.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

2 st

Rödbeta

4 g

Panamat

300 g

Kycklingbröstfilé

½ st

Citron

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Förskuren spetskål

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2300 kJ
Energi (kcal)550 kcal
Fett10.8 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater69.9 g
varav socker22.7 g
Protein44.6 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.  

Bryn kyckling
2

Under tiden, gnid kyckling med salt och Panamat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Ugnsstek kyckling
3

Placera kyckling på plåten med potatis och rödbeta när det återstår 12 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillaga kyckling i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka persilja.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda spetskål, persilja, äpple och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda gräddfil, citronsaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rotfrukter och kålsallad på tallrikar.

Servera med en klick citrondressing.