Kryddig panerad BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig panerad BBQ-kyckling

Kryddig panerad BBQ-kyckling

2 portioner | med sriracha och aioli

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Panerad kyckling smakar fantastiskt och kan kombineras med många andra rätter, eller bara avnjutas som den är. Vi panerar kyckling, steker den krispig och gyllene, toppar den med kryddig BBQ-sås blandad med sriracha och serverar den med krämig aioli.

Taggar:
Stark
Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1933 kJ
Energi (kcal)462 kcal
Fett19.6 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater31.4 g
varav socker11.5 g
Protein39.2 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Panera kyckling
1

Skär kyckling i 3 cm stora bitar. Vispa ägg i en djup tallrik. Blanda panko och salt i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Värm BBQ-sås
3

Under tiden, värm BBQ-sås, vatten och sriracha i en liten kastrull på medelvärme. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp kyckling i en skål och ringla över BBQ-sås.

Servera med aioli.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image