Kryddig rumpstek och cajunmajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig rumpstek och cajunmajonnäs

Kryddig rumpstek och cajunmajonnäs

med gratinerad majskolv och krispig grönkål

En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag! Här har vi kryddat köttet med härliga kryddor från centralamerika! Vi serverar köttet med vitlöksrostad potatis och kål. Vi lagar även underbara majskolvar som toppas med cajunmajonnäs, hårdost och gräslök. En fest för både munnen och ögat!

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Rumpstek

1 st

Majskolv

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5123 kJ
Energi (kcal)1224 kcal
Fett28 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker7.9 g
Protein45.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med Panamat och salt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Förbered cajunmajo
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Riv av blasten och dela majskolv på mitten.

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Rosta majs
3

Ringla olivolja över majskolvarna och krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.

Placera majs på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Tillsätt kål
5

Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig.

När majsen är färdig, bre på lite cajunmajonnäs och strö över riven ost och gräslök.

Servera
6

Skär köttet i tunna skivor.

Lägg upp kött, cajunmajs, vitlöksrostad potatis och grönkål på tallrikar.

Servera med resterande cajunmajonnäs vid sidan av.