En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag! Här har vi kryddat köttet med härliga kryddor från centralamerika! Vi serverar köttet med vitlöksrostad potatis och kål. Vi lagar även underbara majskolvar som toppas med cajunmajonnäs, hårdost och gräslök. En fest för både munnen och ögat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
50 g
Grönkål, skuren
300 g
Rumpstek
1 st
Majskolv
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med Panamat och salt.
Finhacka eller pressa vitlök.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka gräslök.
Riv av blasten och dela majskolv på mitten.
Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ringla olivolja över majskolvarna och krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.
Placera majs på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig.
När majsen är färdig, bre på lite cajunmajonnäs och strö över riven ost och gräslök.
Skär köttet i tunna skivor.
Lägg upp kött, cajunmajs, vitlöksrostad potatis och grönkål på tallrikar.
Servera med resterande cajunmajonnäs vid sidan av.