Kryddiga sötpotatispommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga sötpotatispommes

Kryddiga sötpotatispommes

2 portioner | med lime- & koriandermajo

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Du kan enkelt och snabbt göra krispiga och fantastiskt goda sötpotatispommes hemma. Vi blandar pommes med ströbröd, olivolja och Panamat och rostar dem gyllene. Sedan serverar vi dem med en syrlig dippsås på mayo, lime och koriander som blir ett perfekt komplement till sötpotatisen.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

4 g

Panamat

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450 g

Sötpotatis

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till potatis

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2200 kJ
Energi (kcal)526 kcal
Fett32.5 g
varav mättat4 g
Kolhydrater50.5 g
varav socker3.1 g
Protein6.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis i tunna pommes.

Rosta pommes
2

Blanda sötpotatis, olivolja, ströbröd, Panamat, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.

Gör lime- och korianderaioli
3

Under tiden, hacka koriander grovt.

Halvera lime.

Blanda aioli, koriander, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Lägg pommes i en stor skål.

Servera med lime- och korianderaioli.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image