I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen fräser vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Vi blandar kyckling och grönsaker med nudlar, sataysås, sojasås, chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
125 g
Broccoli
1 st
Paprika
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Lök
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
1.5 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär lök [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna klyftor.
Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter (skala om det behövs).
Skär paprika 1 cm tunna skivor.
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] på hög värme.
Stek broccoli, paprika, lök, vitlök, en nypa salt och peppar i 7–8 min, tills mjuka.
Blanda sataysås [1/2 påse, 2P], sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan, så tillagas grönsakerna fortare.
Koka nudlar i 4–6 min.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.
Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.
Tillsätt kyckling, sparat kokvatten [1/2 dl | 1 dl], sataysås [1/2 paket, 2P] och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.
Blanda väl och värm i 1 min.
Tillsätt en extra skvätt kokvatten om såsen är för tjock.
Lägg upp nudelwok i skålar.
Pressa en skvätt limesaft över vuxenportionerna.