Kyckling och potatis kan serveras på väldigt många sätt, och ikväll överraskar vi med ett recept som mycket väl kan bli familjens nya favorit!. Förutom kyckling, har vi blandat ner en massa grönsaker i den härliga såsen som barnen kommer att sluka innan de hinner upptäcka dem!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Purjolök
100
Matlagningsgrädde
12
Senap
(Innehåller Senap)
200
Champinjoner
280
Kycklinginnerfilé
4
Kycklingbuljong
500
Potatis
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Smör
1
Mjölk
¼
Salt
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör*, mjölk* och salt*. Sätt åt sidan under lock.
Skiva lök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skiva svamp tunt. Kvarta purjolök på längden och skiva den tunt. TIPS: Spara lite purjolök till garnering.
Skär kyckling i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills den har fått en fin stekyta och är genomstekt. För över kycklingen till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Sautera svamp, vitlök, lök och purjolök i 6-7 min. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt åter kycklingen till stekpannan.Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers], senap och buljong. Krydda med salt* och peppar*. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.
Fördela potatismos och sås med kyckling på varsin sida av en skål. Garnera med den sparade purjolöken och krydda med nymalen svartpeppar*.