topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling paprikash

Kyckling paprikash

med kål- och äppelsallad

Till dagens middag har vi låtit oss inspirera av den traditionella ungerska rätten paprikash – alltså en kycklinggryta med smak av paprikapulver. Vi lagar såsen på crème fraiche för extra krämighet och tillsätter tomatpuré, sojasås och rökt paprikapulver. Vi serverar vår kyckling med kokt ris och en fräsch sallad med äpple, kålmix och morot.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

½ burk

Tomatpuré

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Kycklingbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

75 g

Kålmix

1 st

Morot

½ st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3859 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett44.9 g
varav mättat19 g
Kolhydrater81 g
varav socker16.9 g
Protein46.3 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda kålsallad
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda äpple, kålmix [1/2 påse, 2P], morot, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och lök i 3–4 min, eller tills lök är genomskinlig.

Tillsätt rökt paprika
4

Tillsätt sojasås, rökt paprikapulver och tomatpuré [1/2 burk, 2P] till stekpannan. Stek i ytterligare 1 min, eller tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme, tillsätt crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan. Sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat och genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklinggryta.

Servera med äppel- och kålsallad.