Till dagens middag har vi låtit oss inspirera av den traditionella ungerska rätten paprikash – alltså en kycklinggryta med smak av paprikapulver. Vi lagar såsen på crème fraiche för extra krämighet och tillsätter tomatpuré, sojasås och rökt paprikapulver. Vi serverar vår kyckling med kokt ris och en fräsch sallad med äpple, kålmix och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lök
½ burk
Tomatpuré
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Kycklingbuljong
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
75 g
Kålmix
1 st
Morot
½ st
Äpple
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda äpple, kålmix [1/2 påse, 2P], morot, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och lök i 3–4 min, eller tills lök är genomskinlig.
Tillsätt sojasås, rökt paprikapulver och tomatpuré [1/2 burk, 2P] till stekpannan. Stek i ytterligare 1 min, eller tills kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme, tillsätt crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan. Sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat och genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklinggryta.
Servera med äppel- och kålsallad.