Bjud familjen på en utsökt japansk måltid med denna härliga kyckling yakitori. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en ljuvlig yakitorisås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Vi serverar vår underbara kyckling med vildris, en krispig coleslaw, och färsk koriander!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
150
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Morot
1
Ekologisk lime
1
Koriander
280
Kycklinginnerfilé
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Kålmix
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
12.5
Honung
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 4)
2
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Riv morot (oskalad). Riv en nypa limezest, och skär lime i klyftor. Grovhacka koriander.
Skär kyckling på längden (eller i 1 cm tjocka strimlor) på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan tills senare. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda en nypa limezest, en skvätt limejuice, majonnäs, hälften av ingefäran, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt morot och kålmix och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och vatten* [2 msk | 3 msk] tills klumpfritt i en liten skål.
Tillsätt vitlök, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], resterande ingefära, en skvätt limejuice och en nypa salt* i stekpannan, och blanda väl på medelvärme. Tillsätt mjölblandningen under omrörning, och låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat. Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås. TIPS: Tillsätt en extra matsked vatten om såsen är för tjock.
Lägg upp ris, kyckling (se till att få med all sås) och coleslaw på tallrikar. Garnera med koriander.