Låt kycklingcurry bli kvällens middag. Stek kyckling med broccoli och tomater. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och den härliga kryddblandningen Ga-Laks som lyfter denna rätt till en helt ny nivå. Servera med vitlöksris, jordnötter och limekyftor, och du har en fulländad måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Ekologisk lime
20
Jordnötter
300
Strimlad kycklinglårfilé
200
Kokosmjölk
1
Koriander
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4
Ga-Laksa
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Tomat
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Socker (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccoli i små buketter. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, currypasta och Ga-Laksa i 3-4 min och krydda med salt*. Tillsätt broccoli och tomat, och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk och sjud i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv en en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Tillsätt en nypa limezest och en skvätt limejuice till curryn.
Tillsätt koriander (spara lite till garnering), en nypa socker* och salt* till curryn.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Strö över korianderblad och jordnötter. Servera limeklyftor vid sidan av.