topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingcurry

Kycklingcurry

med vitlöksris, broccoli och jordnötter

Låt kycklingcurry bli kvällens middag. Stek kyckling med broccoli och tomater. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och den härliga kryddblandningen Ga-Laks som lyfter denna rätt till en helt ny nivå. Servera med vitlöksris, jordnötter och limekyftor, och du har en fulländad måltid.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Ekologisk lime

20

Jordnötter

300

Strimlad kycklinglårfilé

200

Kokosmjölk

1

Koriander

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4

Ga-Laksa

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

1

Tomat

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)769 kcal
Energi (kJ)3216 kJ
Fett32.72 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater73.28 g
varav socker8 g
Protein47.12 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär broccoli i små buketter. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, currypasta och Ga-Laksa i 3-4 min och krydda med salt*. Tillsätt broccoli och tomat, och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk och sjud i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt lime
4

Riv en en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Tillsätt en nypa limezest och en skvätt limejuice till curryn.

Smaksätt kokossås
5

Tillsätt koriander (spara lite till garnering), en nypa socker* och salt* till curryn.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Strö över korianderblad och jordnötter. Servera limeklyftor vid sidan av.