topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingwok

Kycklingwok

med spetskål och aprikoschutney

Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort!. På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris, koriander och aprikoschutney, och njut av varje tugga.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Goan Xacuti

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Koriander

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

150

Jasminris

1

Ekologisk lime

2

Vitlöksklyfta

150

Förskuren spetskål

1

Morot

200

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)775 kcal
Energi (kJ)3241 kJ
Fett32.41 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater81.76 g
varav socker14.9 g
Protein43.59 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv morot. Finhacka vitlök.

Laga kycklingwok
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 3-4 min och krydda med en nypa salt*. Tillsätt goan xacuti och stek i 1 min. Rör ner spetskål, morot och vitlök och woka i 2-4 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt kokosmjölk och koka i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt limejuice
4

Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice. Dela resterande lime i klyftor.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander (spara lite till garnering) och tillsätt den till stekpannan. Smaksätt även med en nypa salt* och socker*.

Servera
6

Fördela ris, kycklingwok och spetskål mellan era tallrikar. Toppa med aprikoschutney, garnera med koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.