Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort! På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris, koriander och aprikoschutney, och njut av varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé
200
Kokosmjölk
1
Ekologisk lime
4
Goan Xacuti
150
Jasminris
1
Koriander
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
150
Förskuren spetskål
1
Morot
2
Vitlöksklyfta
1
Chiliflakes
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 3)
Socker (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv morot. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 3-4 min och krydda med en nypa salt*. Tillsätt goan xacuti och en nypa chili flakes. Stek i 1 min. Rör ner spetskål, morot och vitlök och woka i 2-4 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt kokosmjölk, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa socker* och peppar*. Koka i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice. Dela resterande lime i klyftor.
Grovhacka koriander (spara lite till garnering) och tillsätt den till stekpannan. Smaksätt även med en nypa salt* och socker*.
Fördela ris, kycklingwok och spetskål mellan era tallrikar. Toppa med aprikoschutney, garnera med koriander och en nypa chili flakes (efter smak). Servera med limeklyftor.