I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen steker vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Sen blandar vi kyckling och grönsaker med nudlar, jordnötssmör, sojasås, chilisås och lime. Låter det inte gott?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
½
Rödlök
125
Broccoli
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk lime
40
Sweet chilisås
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Jordnötssmör
(Innehåller Jordnötter)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 1 cm breda klyftor. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter, och ansa stjälken och tärna även den i 1-2 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm bred strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor.
Diska stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja* på hög värme. Tillsätt broccoli, paprika, lök, vitlök, och en nypa salt* och peppar*. Fräs tills gyllene eller tills paprika är mjuk, men fortfarande håller ihop, 7-8 min. Blanda jordnötssmör, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limejuice och en skvätt olivolja* i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten så kokas grönsakerna fortare, och blir mjukare för barnen att äta.
När grönsakerna nästan är färdiga, tillsätt nudlar till det kokande vattnet, och låt koka i 1-2 min, eller tills 'al dente'. Spara lite av nudelvattnet [11/2 dl | 3 dl], och häll av resten. Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker och ringla över lite olivolja*.
Tillsätt kyckling, nudelvatten* [1 dl | 2 dl] och jordnötssåsen till stekpannan med grönsaker. Blanda väl och värm i 1 min. Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen är för tjock. TIPS: Klipp nudlarna med en sax om det är svårt att blanda allt.
Lägg upp wok i skålar, toppa med limezest och pressa resterande limeklyftor över vuxenportionerna.