Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med chili, lime och knapriga jordnötter. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé
4
Curry-On
150
Jasminris
4
Ga-Laksa
250
Kokosmjölk
1
Röd chili
20
Jordnötter
200
Pak choi
1
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
3.5
Vatten
Smör
1
Salt
Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min tills riset är mjukt och vattnet absorberat.
Medan riset kokar, kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka pak choi. Skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlor i 2-3 min tills de fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika tillsammans med Curry-on och Ga-Laksa i 2-3 min.
Tillsätt kokosmjölk, en skvätt limejuice, salt* (se ingredienslistan) och kycklingstrimlor. Koka i 3-4 min tills kycklingen är färdig. Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaksätt sedan med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela vitlöksris och kyckling laksa mellan era tallrikar. Toppa med chili och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.