topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksa

Laksa

med kyckling, pak choi och vitlöksris

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med chili, lime och knapriga jordnötter. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé

4

Curry-On

150

Jasminris

4

Ga-Laksa

250

Kokosmjölk

1

Röd chili

20

Jordnötter

200

Pak choi

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

Ingår inte i din leverans

3.5

Vatten

Smör

1

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)530 kcal
Energi (kJ)2216 kJ
Fett14.28 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater65.19 g
varav socker1.7 g
Protein40.44 g
Salt3 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min tills riset är mjukt och vattnet absorberat.

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka pak choi. Skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlor i 2-3 min tills de fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Fräs paprika
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika tillsammans med Curry-on och Ga-Laksa i 2-3 min.

Koka laksa
5

Tillsätt kokosmjölk, en skvätt limejuice, salt* (se ingredienslistan) och kycklingstrimlor. Koka i 3-4 min tills kycklingen är färdig. Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaksätt sedan med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela vitlöksris och kyckling laksa mellan era tallrikar. Toppa med chili och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.