Har du ont om tid, men vill ändå äta god, hemlagad mat? Då har vi lösningen! Laxfilé blir klar på ett kick i stekpannan, och med förkokt potatis som vänds i smör har du ett gott tillbehör på nolltid. En snabb sallad med äpple och gurka och en krämig dill- och senapsdressing, så är middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
1 st
Småpotatis, förkokt
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Äpple
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, koka potatis under lock i 3–5 min, tills uppvärmd.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan under lock.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera och skär gurka i halvmånar.
Finhacka dill.
Blanda äpple, gurka, salt och olivolja i en stor skål.
Blanda crème fraiche, dill, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Tillsätt smör och salt i kastrullen med potatis precis innan servering. Låt smör smälta och vänd runt.
Lägg upp lax, potatis, dressing och sallad på tallrikar.