Lättlagad lax med dill- och senapsdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad lax med dill- och senapsdressing

Lättlagad lax med dill- och senapsdressing

med kokt potatis och äppelsallad

Har du ont om tid, men vill ändå äta god, hemlagad mat? Då har vi lösningen! Laxfilé blir klar på ett kick i stekpannan, och med förkokt potatis som vänds i smör har du ett gott tillbehör på nolltid. En snabb sallad med äpple och gurka och en krämig dill- och senapsdressing, så är middagen komplett.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senap
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Småpotatis, förkokt

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Dill

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3117 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett42.9 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater54.4 g
varav socker11.5 g
Protein31.8 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Stek lax
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered sallad
2

Under tiden, koka potatis under lock i 3–5 min, tills uppvärmd.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan under lock.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera och skär gurka i halvmånar.

Finhacka dill.

Blanda äpple, gurka, salt och olivolja i en stor skål.

Blanda dressing
3

Blanda crème fraiche, dill, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tillsätt smör och salt i kastrullen med potatis precis innan servering. Låt smör smälta och vänd runt.

Servera
4

Lägg upp lax, potatis, dressing och sallad på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image