Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex-kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Gröna linser
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
5 g
Tex-Mex
1 burk
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 msk
Olja till stekning
3 msk
Vatten till gryta
½ tsk
Salt till gryta
¼ tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
Finhacka lök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Häll av vätska från majs och linser.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök med en nypa salt i 2 min.
Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré, och stek i 1 min.
Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, limesaft, vatten och salt. Sjud i 5–6 min.
Under tiden, finhacka tomat.
Grovhacka koriander.
Blanda tomat, socker, koriander, salt, peppar och en skvätt limejuice en liten skål.
Lägg upp linsgryta i skålar.
Garnera med riven ost och tomatsalsa.
Servera med gräddfil och tortilla chips.