Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
1 st
Rödbeta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Palsternacka
1 st
Rödlök
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
½ dl
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till sås
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, sesamfrön och en generös nypa salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min. eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Finhacka eller pressa vitlök. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en kökshanduk. Grovhacka dill. Riv en generös nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Dela varje kycklingbröst i 3 bitar. Blanda kyckling,Vitlöksflörter, en skvätt olivolja och en nypa salt i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt.
Blanda gurka och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda vatten, grönsaksbuljong,dill (spara lite till garnering) en nypa citronzest, en stor skvätt citronjuice och vitlök i en liten skål.
Häll ner citronbuljong och smör i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.
Lägg upp kyckling, sesamrostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar. Ringla över citronbuljong över kycklingen. Servera med resterande citronklyftor och garnera med resterande dill.