Ingredienserna i den här goda fiskrätten får dig garanterat att tänka på sydligare breddgrader! Vi bjuder på kolja som ugnsbakas med lime och serveras med rostad potatis, morot, lök och majs som får smak av rökt paprikapulver, Tex-Mex-kryddor och chimichurri med koriander och persilja. Rökig majonnäs blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Kolja
(Innehåller Fisk)
1
Majs
2
Morot
1
Rödlök
300
Potatis
10
Tex-Mex
4
Rökt paprikapulver
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Lime
1
Koriander
½
Chiliflakes
1
Bladpersilja
¼
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna morot och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt, peppar, hälften av Tex-Mex och hälften av rökt paprikapulver.
Rosta i ugnen i 25–35 minuter, eller tills gyllene.
Under tiden, skär lime i tunna skivor.
Torka fisk med hushållspapper. Krydda med salt, peppar och resten av Tex-Mex.
Placera fisk i en ugnsform med bakplåtspapper och lägg limeskivor ovanpå.
Ställ åt sidan.
Finhacka koriander och persilja.
Blanda koriander, persilja, chili flakes [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll av majs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ugnsbaka fisk i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt, när 15 min återstår av rotfrukternas tillagningstid.
Tillsätt majs till rotfrukterna, blanda och rosta återstående tid.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, blanda majonnäs och resten av rökt paprikapulver i en liten skål.
Rör ned chimichurri i rotfrukterna precis innan servering.
Lägg upp rotfrukter i djupa tallrikar.
Toppa med fisk och en klick majonnäs.