Fyllda paprikor är en maträtt som var väldigt populär på 70-talet, och ikväll frestar vi med denna favorit i en ny variant. Vi fyller nämligen våra paprikor med en ljuvlig linsblandning med morot, lök och cajunkryddor, och så toppar vi med mozzarella innan de rostas gyllene. Spännande tilbehör är krämig pärlcouscous med yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Paprika
½
Tomatpuré
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Lök
1
Morot
1
Bladpersilja
½
Gröna linser
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Halvera paprika, kärna ur och placera halvorna med botten upp på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över lite olivolja och krydda med nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-15 min.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [¼ tsk | ½ tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Finhacka persilja och lök.
Häll av linser [½ paket, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek linser, morot och lök i 3-4 min.
Rör i Ay Cajun-ba, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills genomvarm.
Ta av från värme och rör i yoghurt [1 msk | 2 msk].
Ta ut paprika från ugnen, vänd dem försiktigt och fyll dem med linsblandning.
Strö över mozzarella, och rosta i ytterligare 5-7 min, tills osten är gyllene.
Rör persilja (spara lite till garnering) och resterande yoghurt med färdig pärlcouscous.
TIPS: Bland precis innan servering, så pärlcouscous inte blir torr.
Lägg upp pärlcouscous och linsfylld paprika på tallrikar.
Garnera med färsk persilja.