Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Har du testat att göra dessertpizza? Det är en lättlagad och jättegod efterrätt som uppskattas av både stora och små. Vi toppar vår hjärtformade pizza med två sorters choklad, rostade hasselnötter och apelsin.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Apelsin
Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel). Låt degen vila i 3 min.
TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning. Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Efter 3 min, kavla ut degen tills den är ca 25–30 cm i diameter. Forma den till ett hjärta.
Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 8 min och toppa sedan med mjölkchokladknappar. Grädda i ytterligare 2 min, tills chokladen har smält. Bre ut chokladen över botten.
Placera vita chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Ringla vit choklad över pizzan och toppa med hasselnötter och apelsin.