Pannkakor med limemarinerad mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannkakor med limemarinerad mango

Pannkakor med limemarinerad mango

4 portioner | med yoghurt och kokos

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. En litet torn av fluffiga pannkakor, toppade med yoghurt, limemarinerad mango, rostad kokos och sirap – låter inte det som en drömmig start på dagen? Samla familjen eller vännerna och njut av en tropisk frukost som är klar på ett kick.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

2 st

Mango

100 g

Sirap

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till dressing

1 msk

Vatten till dressing

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5860 kJ
Energi (kcal)1401 kcal
Fett43.4 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater214.3 g
varav socker109.7 g
Protein30.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Marinera mango
1

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.Tärna i 2 stora cm bitar.

Halvera lime.

Blanda socker, vatten och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål.

Vänd ner mangobitar och ställ åt sidan.

Rosta kokos
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta kokos i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Vispa vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Stek pannkakor
3

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan.

Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt och mango.

Strö över rostad kokos och ringla över sirap.