I kväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Denna härliga bowl innehåller BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med färsk morot och krämig yoghurtdresing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
12.5 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ st
Apelsin
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
2.5 dl
Vatten till couscous
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på plåten med grönsaker och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, koka upp vatten och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka persilja.
Halvera apelsin.
Grovhacka mandlar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd ner mandlar och persilja i kastrullen med couscous. Pressa saften från apelsinen över couscousen och rör runt.
Skär kyckling i 2 cm breda skivor.
Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.
Toppa med morot och en klick dressing.