Marinerad kyckling-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kyckling-bowl

Marinerad kyckling-bowl

med apelsin- och mandelcouscous

I kväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Denna härliga bowl innehåller BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med färsk morot och krämig yoghurtdresing.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

12.5 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

½ st

Apelsin

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2.5 dl

Vatten till couscous

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2462 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett19.3 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater56.5 g
varav socker13.6 g
Protein44.1 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på plåten med grönsaker och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Under tiden, koka upp vatten och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka persilja.

Halvera apelsin.

Grovhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd ner mandlar och persilja i kastrullen med couscous. Pressa saften från apelsinen över couscousen och rör runt.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor.

Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.

Toppa med morot och en klick dressing.