Marinated chicken bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Marinated chicken bowl

med apelsin- och mandelcouscous

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Nötter
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Zucchini

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Apelsin

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2539 kJ
Energi (kcal)607 kcal
Fett21.5 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater56.4 g
varav socker15.4 g
Protein44.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Skär citron i klyftor. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Tillsätt mandlar i ett hörn när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Rosta kyckling
2

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 12-14 min, eller tills genomstekt. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Laga couscous
3

Häll det kokande vattnet [2 1/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats, och rör sen om med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

Halvera apelsin.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda aioli [1/2 unit, 2P], gräddfil [1/2 unit, 2P], persilja, och en nypa salt* och peppar* i en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar

6

Skär kyckling i 2 cm skivor. Lägg upp couscous i skålar och placera grönsaker och kyckling i var sitt hörn. Toppa med en klick dressing och garnera med persilja.