.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
75
Crème fraiche
500
Potatis
15
Balsamvinäger
Gurka
1
Gurka, piccolo
20
Finriven ost
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
1.33
Smör
1
Salt
1
Socker
1
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C. Finriv parmesan. Skala och grovriv potatis. Finhacka schalottenlök. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], vatten* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar* i en bunke.
Lägg potatis och schalottenlök i en ugnsform. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*. Häll över crème fraiche-blandningen och strö parmesan ovanpå. Tillaga i ugnen i 30-35 min.
Kärna ur äpple. Tärna äpple och gurka. Blanda äpple och gurka i en skål, ringla över en skvätt olivolja*, salta* och peppra*. Sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna 1-2 min på varje sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 12-13 min, tills den är helt genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Pressa vitlök i samma stekpanna som du använde till kycklingen. Fräs den tillsammans med en klick smör* [20 g | 40 g] i 2-3 min. Tillsätt vatten* [1/2 dl | 1 dl], balsamvinäger, salt* [1 tsk | 2 tsk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Låt sjuda i 6-8 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om skysåsen blir för torr.
Lägg upp kyckling, potatisgratäng och äppelsalsa på era tallrikar. Avsluta med att ringla över skysåsen.