Marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med apelsin- och mandelcouscous

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Apelsin

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2484 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett19.2 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater58 g
varav socker16.2 g
Protein43.3 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida eller tills brynt, och placera den sen på plåten med grönsaker. Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka persilja.

Halvera apelsin.

Grovhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Rör mandlar och persilja i kastrullen med färdig couscous. Pressa apelsinsaft över couscous och blanda.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm tjocka skivor.

Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.

Toppa med morotsband och en klick dressing.