En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Apelsin
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida eller tills brynt, och placera den sen på plåten med grönsaker. Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka persilja.
Halvera apelsin.
Grovhacka mandlar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.
Rör mandlar och persilja i kastrullen med färdig couscous. Pressa apelsinsaft över couscous och blanda.
Skär kyckling i 2 cm tjocka skivor.
Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar.
Toppa med morotsband och en klick dressing.