Marinerad kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med apelsin-couscous och persiljedressing

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri
Ägg
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Apelsin

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2719 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett23 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater59.4 g
varav socker18.4 g
Protein44.7 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Tillsätt mandlar i ett hörn när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Rosta kyckling
2

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 12-14 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Häll det kokande vattnet [2 1/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats, och rör sen om med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare.Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Halvera apelsin.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], gräddfil [1/2 paket, 2P], persilja och en nypa salt* och peppar* i en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm skivor. Lägg upp couscous i skålar och placera grönsaker och kyckling i var sitt hörn. Toppa med en klick persiljedressing och garnera med persilja.