En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Zucchini
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Apelsin
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
2.5 dl
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Tillsätt mandlar i ett hörn när det återstår 15 min av tillagningstiden.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 12-14 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Häll det kokande vattnet [2 1/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats, och rör sen om med en gaffel.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Halvera apelsin.
Blanda aioli [1/2 paket, 2P], gräddfil [1/2 paket, 2P], persilja och en nypa salt* och peppar* i en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar
Skär kyckling i 2 cm skivor. Lägg upp couscous i skålar och placera grönsaker och kyckling i var sitt hörn. Toppa med en klick persiljedressing och garnera med persilja.