En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½
Zucchini
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Paprika
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
½
Apelsin
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
2.5
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Halvera apelsin.
Blanda aioli [1/2 paket, 2P], gräddfil [1/2 paket, 2P], persilja, en nypa salt och peppari en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.
Skär kyckling i 2 cm tunna skivor. Lägg upp couscous i skålar. Placera grönsaker och kyckling i var sina hörn. Toppa med en klick persiljedressing och garnera med persiljeblad.