Det är något särskilt med att äta mat från spett, så här slår vi ett slag för en vegetarisk, somrig rätt med fräscha smaker och ingredienser. Kryddiga spett gjorda på halloumi får sällskap av söta körsbärstomater, aromatiskt grönsaksris och smarrig gurkdressing i en härlig harmoni, och maten är redo att serveras på bara 20 minuter. Och glöm inte att dubbelkolla om du har grillspett hemma!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Gurka
1
Röd paprika
75
Gräddfil
100
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
1
Gurka, piccolo
1
Zucchini
8
Panamat
200
Halloumi
250
Körsbärstomater
½
Citron
2
Olivolja
2
Socker
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), ris och grönsaksbuljong i en kastrull under lock på hög värme. Sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vätskan absorberad.
Tärna halloumi i 4 cm stora bitar. Trä körsbärstomater och halloumibitar på spetten - räkna med två spett per person. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Lägg zucchini bredvid spetten på plåten och ringla över olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda Central American Style kryddmix (stark!), olivolja*, en nypa socker*, salt* och peppar* i en skål. Skeda marinaden över spetten. Tillaga spetten och zucchinin i ugnen i 10-15 min.
Finhacka gurka. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Dela citron i klyftor.
Blanda gurka, gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing.
Fördela riset och spetten mellan era tallrikar och toppa med en klick gurkdressing. Servera med citronklyftor vid sidan av.