Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Upp- och nervänd ananaskaka är ytterst populärt i USA och kännetecknas av ananasskivorna i botten, vilket ger ett vackert blickfång när man vänder den färdiga kakan. Vi strör rostad kokos på kakan och så är den redo att avnjutas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
2 burk
Ananasskivor
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 tsk
Socker (steg 2)
Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).
Häll av vätska från ananas och torka av skivorna med hushållspapper.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta kokos tills gyllene, 2-3 min. Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Lägg bakplåtspapper i en rund bakform (20–22 cm i diameter) och strö över socker [1 tsk].
Placera ananas i ett lager i springformen.
Blanda kakmix och hälften av kokos i en stor skål.
Häll kakmix över ananas och platta till med en slickepott.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Vänd kakan på en tallrik, så man kan se ananas.
Strö resterande kokos över kakan.
Servera med crème fraiche.