Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. En klassisk äppelkaka går alltid hem hos både stora och små och med detta enkla recept gör vi en muffinsvariant på denna favorit. Vi blandar sockerkaksmix med äpple och tranbär och strör över hackade mandlar innan vi gräddar våra muffins och toppar dem med glasyr.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
80 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
80 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
3 st
Äpple
1 msk
Vatten till glasyr
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka mandlar.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Blanda kakmix, äpple och tranbär i en stor skål.
Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform eller på en plåt. Fördela kaksmet i formarna och toppa med mandlar.
Grädda muffins i mitten av ugnen i 20–25 min, eller tills gyllenbruna.
TIPS: Använd en provsticka för att se om muffinsen är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.
Blanda florsocker och vatten i en liten skål.
TIPS: Tillsätt mer vatten om glasyren blir för tjock.
Låt muffins svalna innan servering.
Toppa med glasyr.