Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Dessa blodiga hjärnmuffins är precis lagom läskiga att servera till Halloween. Muffinsen går snabbt att baka med vår färdiga kaksmet och du spritsar enkelt ett hjärnmönster med den goda glasyren på färskost, florsocker och hallonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Hallonsylt
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
150 g
Färskost
(Innehåller Mjölk)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform eller på en plåt.
Fördela kaksmet i formarna. Grädda muffins i ugnen i 18–22 min, eller tills gyllenbruna.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Om du inte har pappersformar kan du smöra muffinsformen med 2 msk rumsvarmt smör. 3) Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.
Blanda färskost, florsocker och hälften av hallonsylten i en medelstor skål.
Häll glasyren i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet när muffinsen har svalnat.
Gör ett hjärnmönster genom att spritsa två linjer längs varje muffin och sedan virvlar på vardera sida. Toppa med klickar av resterande hallonsylt.
TIPS: Om du inte har en plastpåse att spritsa med kan du bre ut glasyren på muffinsen och toppa med hallonsylt.
Servera muffins.