Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Brytbröd är lätt att dela och ett perfekt tillbehör till massor av rätter. Vår goda variant består av baguetter som vi fyller med vitlökssmör och två sorters ost och sedan gräddar gyllene. Vi toppar med färsk gräslök och så är den väldoftande ostbaguetten färdig att avnjutas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera baguette mellan två träskedar på en skärbräda. Skär 6 tunna skåror med 2 cm mellanrum, men inte helt igenom.
Riv eller pressa vitlök fint. Finhacka gräslök.
Smält smör [2 msk] i en kastrull på medelvärme.
Ta av kastrullen från värme och tillsätt vitlök, hälften av gräslöken, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.
Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlökssmör.
Fördela riven gouda i skårorna och strö över finriven ost.
Grädda i 10–12 min, eller tills osten är gyllene och smält.
Strö över resterande gräslök på baguette och servera.