Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Morötter som ugnsrostas gyllene får en härlig konsistens och sötma och med en dressing på honung och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba blir de ännu godare. I kombination med svalkande yoghurt, en nordisk chimichurri på persilja och vitlök och hackade rostade mandlar har vi ett enkelt och snabbt tillbehör som frestar smaklökarna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Morot
50 g
Honung
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Bladpersilja
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 tsk
Salt (steg 3)
Skär morot (oskalad) i kvartar på längden.
Blanda Ay Cajun-ba, hälften av honung, olivolja [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Placera morot på en plåt med bakplåtspapper och blanda med cajundressing.
Rosta högst upp i ugnen i 20 min, eller tills möra.
Ringla över resterande honung när det återstår 5 min av morötternas tillagningstid.
Rosta resterande tid, eller tills karamelliserade.
Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, persilja, olivolja [2 msk], vatten [1 msk], socker [1/2 tsk], salt [1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Blanda yoghurt, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en ny liten skål.
Lägg upp yoghurt på en tallrik och toppa med morot.
Ringla över chimichurri och strö över mandlar.