Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Denna vackert färgglada sallad är perfekt som ett komplement till den tunga julmaten! Vi vänder rödkål med en smakrik honung- och senapsdressing och toppar den med apelsin och honungsrostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rödkål, förskuren
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
25 g
Honung
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Granatäpple
2 st
Apelsin
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung.
Rosta i ugnen i 5–8 min, tills gyllene.
Halvera en apelsin.
Blanda honung- och senapsdressing, en generös skvätt apelsinsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner rödkål.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Lägg upp rödkål på ett stort fat och toppa med apelsinskivor i ett solfjädermönster.
Garnera med granatäpplekärnor och honungsrostade valnötter.