Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Finns det något härligare än en riktigt god och lyxig helgfrukost? En Croque Madame är en fransk klassiker som helt enkelt består av en varm macka med ost, skinka och ett stekt ägg. Vi lagar den med bagels och prosciutto och tillsätter rucola för en grön och krispig touch – en perfekt start på helgen! Dröm dig bort till tropiska länder med denna fantastiska smoothie, som garanterat ger dig en kickstart på dagen. Vi gör vår tropiska smoothie med mango, avokado, ananas, kokosmjölk och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Prosciutto
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
40 g
Rucola
2 st
Mango
1 st
Apelsin
1 st
Avokado
1 burk
Ananasskivor
250 ml
Kokosmjölk
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Ägg (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.
Under tiden, skölj rucola.
Blanda mornaysås och grov senap i en liten skål. Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor. Toppa undre halvan med prosciutto och finriven ost.
Rosta i ytterligare 4–5 min, tills osten har smält och prosciutton är krispig.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek ägg [2 st] tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bagels på tallrikar.
Toppa med ägg, rucola och den övre bagelhalvan.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.
Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.
Tillsätt mango, apelsin, ananas, avokado, kokosmjölk och yoghurt till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Servera smoothie i 2 glas.