Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Se hit alla chokladälskare! Nu svänger vi ihop en underbart god brownie med chokladknappar och valnötter – servera den som efterrätt eller fika och skäm bort familjen eller gästerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)
80 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Placera hälften av chokladknapparna i en medelstor skål. Värm chokladen i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills den är smält. Rör om mellan varje omgång.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Smält chokladen i vattenbad om du inte har en mikro.
Blanda kakmix, smält choklad och valnötter i en stor skål.
Häll smeten i en fyrkantig bakform med bakplåtspapper och platta till med en slickepott. Toppa med resterande chokladknappar.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Låt kakan svalna innan servering.