topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hallonchiapudding

Hallonchiapudding

2 portioner | med granatäpple & mandlar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chiapudding är en god och lyxig frukost som är lätt att förbereda kvällen innan. Vår version innehåller yoghurt för extra krämighet och serveras med hallonsylt, granatäpplekärnor och rostade mandlar.

Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

180 ml

Kokosmjölk

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Granatäpple

100 g

Hallonsylt

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

25 g

Honung

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2579 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett32.4 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater60.5 g
varav socker54.4 g
Protein11.1 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Blanda chiapudding
1

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk, honung och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt
2

Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Förbered topping
3

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
4

Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplekärnorna, resterande chiapudding och resterande granatäpple.

Toppa med mandlar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image