Honung- och ricottatoppade pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och ricottatoppade pannkakor

Honung- och ricottatoppade pannkakor

4 portioner | med apelsin och pistagenötter

Superenkla och goda recept inklusive receptkort med 3 steg, och portionerade ingredienser för 4 personer. Vår mjölmix speciellt till pannkakor kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Honung

1 st

Lime

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

200 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

2 tsk

Socker till marinad

2 msk

Vatten till marinad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5508 kJ
Energi (kcal)1316 kcal
Fett48.9 g
varav mättat24.2 g
Kolhydrater178.5 g
varav socker69.9 g
Protein37.3 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Vispa smet
1

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan.

Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Förbered topping
2

Under tiden, grovhacka pistagenötter.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm breda klyftor.

Halvera lime.

Blanda ricotta och honung
3

Blanda socker, vatten och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål. Rör i apelsin och ställ åt sidan.

Blanda ricotta och honung i en ny medelstor skål.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar.

Toppa med en sked honungsricotta och marinerad apelsin.

Strö till sist över pistagenötter.