Med vår färdiga bakmix är det enkelt att känna sig som en proffsbagare i köket och skämma bort hela familjen med en supersmarrig dessert. Denna kanel- och chokladkaka blir extra lyxig tack vare chokladknapparna som rörs ner i smeten och toppas med ett tunt lager florsocker, grovhackade pistagenötter och granatäpplekärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Granatäpple
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
½ tsk
Kanel (steg 1)
Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).
Blanda kakmix, kanel [1/2 tsk] och chokladknappar i en skål.
Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper, och platta till med en slickepott.
TIPS: Vi rekommenderar att låta smeten vila i kylskåp i ca 30 min.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, grovhacka pistagenötter.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Låt kakan svalna innan servering.
Pudra över florsocker med en sil.
Toppa med pistagenötter och granatäpple.
Servera resterande pistagenötter och granatäpple vid sidan av.