Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Kokos och choklad är en utsökt kombination, så vi förstår att du inte kan vänta med att sätta tänderna i den här saftiga kakan! Vi blandar kakmix med hackade valnötter och vispar ihop en glasyr med kokosmjölk och choklad. Till sist toppar vi hela härligheten med riven kokos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)
125 ml
Kokosmjölk
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
80 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 msk
Smör (steg 3)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Hacka valnötter.
Blanda kakmix och valnötter i en skål.
Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Baka i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Hetta upp kokosmjölk [1/2 paket] under omrörning i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min, tills det ångar om den.
Placera chokladknappar i en värmetålig skål och häll den varma kokosmjölken över.
Efter 1 min, tillsätt smör [1 msk] och vispa försiktigt tills ganachen är slät.
Låt ganachen vila, övertäckt, i kylskåpet tills kakan är färdig.
Låt kakan svalna före servering.
Toppa med kokosganache och riven kokos.