Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Antipasti är italienska smårätter, och en av de mest klassiska är bruschetta. I vår version rostar vi ciabatta och toppar med en krämig svampstuvning med grädde och vitlök. Vi toppar med tryffelolja och färsk persilja, och så har vi ett tillbehör som passar till nästan vad som helst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Kruspersilja
8 ml
Tryffelolja
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka svamp.
Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor.
Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, tills spröda och gyllene.
Under tiden, finhacka persilja (spara lite till garnering).
Hetta upp smör [1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynta.
Tillsätt vitlök, matlagningsgrädde, salt [1/2 tsk] och peppar.
Sjud i 3–5 min, eller tills grädden tjocknat, och rör i hackad persilja.
Toppa bruschetta med svamp.
Ringla över tryffelolja och garnera med persiljeblad.