Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Färdiga chicken nuggets – släng er i väggen! Vår hemlagade krispiga kyckling går snabbt att göra och är dessutom mycket godare. Kycklingen är redan marinerad med BBQ-kryddor, så det enda som återstår är att panera den med ägg och panko och steka den härligt gyllene. Vi svänger ihop en vitlöksdipp med gräddfil och majo, och så har du ett tillbehör som går hem hos hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till dressing
Häll BBQ-sås i en djup tallrik.
Blanda panko och salt i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling först i BBQ-sås och sedan i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera BBQ-kyckling med vitlöksdipp.