Superenkla och jätteoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra lökringar? Det är väldigt enkelt och resultatet blir fantastiskt. Vi doppar lökringar i en smet med ägg och mjöl, och panerar dem sedan i panko, riven ost och cajunkryddor. Vi steker dem gyllene och serverar dem med kryddig srirachamajo och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 st
Lök
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Kruspersilja
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 efter behov
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Skär lök i 1 cm tjocka ringar och separera dem.
Finhacka persilja.
Vispa ägg [1 st], vetemjöl [2 msk], vatten [1 msk] och salt [1/4 tsk] i en skål. Blanda panko, riven ost, Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk] i en djup tallrik.
Vänd lök i smet och sen i pankoblandning.
TIPS: Vispa smeten slät och klumpfri.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek lök i 1–2 min på varje sida, tills gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om löken fastnar i pannan. Stek i omgångar vid behov.
Lägg lökringar i en skål, toppa med persilja och servera med srirachamajonnäs.