Krispiga sötstarka blomkålsnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga sötstarka blomkålsnuggets

Krispiga sötstarka blomkålsnuggets

Sharingrätt | med sweet chilisås

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Släng er i väggen, chicken nuggets – nu är det dags för något nytt! Vi svänger ihop en vegovariant med blomkål i en gyllene pankopanering med srirachamajonnäs och toppar dem med sweet chilisås.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Blomkålsbuketter

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

80 g

Sweet chilisås

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1654 kJ
Energi (kcal)395 kcal
Fett17.5 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater96.1 g
varav socker77.8 g
Protein41.6 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered panering
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Blanda srirachamajonnäs, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Panera blomkål
2

Tillsätt blomkål till skålen och vänd runt.

Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. 

Rosta blomkål
3

Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över panko som ramlat av.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills blomkålen är krispig.

TIPS: Sprid ut blomkålen i ett jämnt lager för att den ska bli ännu krispigare.

Servera
4

Ringla en del av sweet chilisåsen över blomkålen och servera resten vid sidan av.