Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Du kan enkelt och snabbt göra krispiga och fantastiskt goda sötpotatispommes hemma. Vi blandar pommes med ströbröd, olivolja och Panamat och rostar dem gyllene. Sedan serverar vi dem med en syrlig dippsås på aioli, lime och koriander som blir ett perfekt komplement till sötpotatisen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
4 g
Panamat
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis i tunna pommes.
Blanda sötpotatis, olivolja [2 msk], ströbröd, Panamat, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, hacka koriander grovt.
Halvera lime.
Blanda aioli, koriander, limesaft [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg pommes i en stor skål.
Servera med lime- och korianderaioli.