Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Bjud familjen på en på en mysig fika – med vår färdiga bakmix svänger du ihop dessa smarriga muffins på nolltid. Vi toppar dem med hallonsylt i en fin virvel, stör över hackade mandlar som blir knapriga i ugnen och pudrar över ett tunt lager florsocker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
1 g
Hallonsylt
80 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Grovhacka mandlar.
Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform eller på en plåt. Fördela kaksmet i formarna.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Toppa muffins med en klick hallonsylt och använd en gaffel för att göra en virvel.
Strö över mandlar.
TIPS: Om du inte har pappersformar kan du smöra muffinsformen med 2 msk rumsvarmt smör.
Grädda muffins i mitten av ugnen i 18–22 min, eller tills gyllenbruna.
Använd en sil för att pudra florsocker över svalnade muffins.
TIPS: Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.
Lägg upp muffins på en tallrik.