Superenkla och jätteoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra lökringar? Det är väldigt enkelt och resultatet blir fantastiskt. Vi doppar lökringar i en smet med ägg och mjöl och panerar dem sedan i panko och vår egen kryddmix som vi kallar Jorden runt. Vi steker dem gyllene och serverar dem med en krämig dressing med crème fraiche, vitlök och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 st
Lök
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
1 efter behov
Ägg (steg 2)
3 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Skär lök i 1 cm tjocka skivor och separera dem.
Finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök [½ klyfta, 2P].
Blanda crème fraiche, vitlök, gräslök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Vispa ägg [1 st], vetemjöl [3 msk], vatten [1 msk] och salt [1/4 tsk] i en djup tallrik.
Blanda panko, Jorden runt och salt [1/4 tsk] i en ny djup tallrik.
Vänd lökringar i smet och sen i pankoblandning. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Vispa smeten slät och klumpfri.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek lök i 1–2 min på varje sida, tills gyllene.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om löken fastnar i pannan. Stek i omgångar vid behov.
Lägg lökringar i en skål och servera med dressing.