topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Olympiska (lök)ringar

Olympiska (lök)ringar

2 portioner | med Jorden runt-krydda

Superenkla och jätteoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra lökringar? Det är väldigt enkelt och resultatet blir fantastiskt. Vi doppar lökringar i en smet med ägg och mjöl och panerar dem sedan i panko och vår egen kryddmix som vi kallar Jorden runt. Vi steker dem gyllene och serverar dem med en krämig dressing med crème fraiche, vitlök och gräslök.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

3 st

Lök

75 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 efter behov

Ägg (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1899 kJ
Energi (kcal)454 kcal
Fett21.6 g
varav mättat9 g
Kolhydrater49.9 g
varav socker8.7 g
Protein10.1 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Gör dressing
1

Skär lök i 1 cm tjocka skivor och separera dem.

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök [½ klyfta, 2P].

Blanda crème fraiche, vitlök, gräslök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Panera lök
2

Vispa ägg [1 st], vetemjöl [3 msk], vatten [1 msk] och salt [1/4 tsk] i en djup tallrik. 

Blanda panko, Jorden runt och salt [1/4 tsk] i en ny djup tallrik.

Vänd lökringar i smet och sen i pankoblandning. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Vispa smeten slät och klumpfri.

Stek lökringar
3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek lök i 1–2 min på varje sida, tills gyllene.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om löken fastnar i pannan. Stek i omgångar vid behov.

Servera
4

Lägg lökringar i en skål och servera med dressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image