Päron- och getostbruschetta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Päron- och getostbruschetta

Päron- och getostbruschetta

Sharingrätt | med honung och valnötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Förrätt, snack eller tillbehör – oavsett när du bestämmer dig för att servera vår getostbruschetta garanterar vi att du inte blir besviken. Vi rostar ciabatta med getost spröd och gyllene i ugnen och toppar med honung, stekta päron och valnötter – en perfekt kombo av sött och salt!

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Timjan

2 st

Päron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3002 kJ
Energi (kcal)718 kcal
Fett28.3 g
varav mättat10 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker24.1 g
Protein22.1 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera ciabatta på längden och sen ytterligare en gång till trekanter.

Grovhacka valnötter.

Halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.

Stek päron
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek päron med en nypa salt i 3–4 min, tills mjukt.

Under tiden, plocka timjanblad [2 stjälkar].

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Rosta ciabatta
3

Under tiden, placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.

Bre getost på ciabatta och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, tills gyllene.

Servera
4

Toppa getostbruschetta med päron, valnötter och timjan och ringla över honung.