Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Förrätt, snack eller tillbehör – oavsett när du bestämmer dig för att servera vår getostbruschetta garanterar vi att du inte blir besviken. Vi rostar ciabatta med getost spröd och gyllene i ugnen och toppar med honung, stekta päron och valnötter – en perfekt kombo av sött och salt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Timjan
2 st
Päron
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera ciabatta på längden och sen ytterligare en gång till trekanter.
Grovhacka valnötter.
Halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek päron med en nypa salt i 3–4 min, tills mjukt.
Under tiden, plocka timjanblad [2 stjälkar].
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Under tiden, placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Bre getost på ciabatta och krydda med en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, tills gyllene.
Toppa getostbruschetta med päron, valnötter och timjan och ringla över honung.