Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Mmm – muffins! Bjud fikagästerna eller familjen på dessa saftiga små mästerverk med smak av päron och ingefära. Muffinsen blir extra goda av att toppas med hackade valnötter och en underbar sirapsglasyr.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
50 g
Sirap
20 g
Ingefärspasta
2 st
Päron
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 msk
Smör till glasyr
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.
Finhacka valnötter.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform.
Blanda kakmix, päron och ingefärspasta i en stor skål. Fördela smet i formarna och toppa med valnötter.
Grädda muffins i mitten av ugnen i 20–25 min, eller tills gyllenbruna.
TIPS: Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.
Smält smör i en liten kastrull.
Blanda smält smör, hälften av sirapen, florsocker och en nypa salt i en liten skål.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.
Låt muffins svalna och ringla över glasyr.