topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spindelnätsbrownie

Spindelnätsbrownie

Sharingrätt | med hasselnötter och glasyr

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Bjud in till mysigt Halloween-fika och skäm bort dina gäster med en nybakad hasselnötsbrownie. Denna goda kaka har choklad i både smeten och toppingen och du dekorerar den med ett lättspritsat spindelnät.

Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Vete
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

600 g

Chokladkaksmix

(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till glasyr

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7867 kJ
Energi (kcal)1880 kcal
Fett92 g
varav mättat33.9 g
Kolhydrater233.1 g
varav socker75.9 g
Protein26.9 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Smält choklad
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Placera hälften av chokladknapparna i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen har smält. Rör om mellan varje gång.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Grädda kaka
2

Grovhacka hasselnötter.

Blanda kakmix, smält choklad och hasselnötter i en stor skål. Häll kakmix i en bakform med bakplåtspapper.

Platta till med en slickepott och toppa med resterande chokladknappar. Grädda i ugnen i 25–30 min.

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.  

Garnera kaka
3

Blanda florsocker och vatten i en liten skål.

Häll glasyren i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet när kakan har svalnat.

Spritsa ett spindelnätsmönster på kakan eller ringla glasyr över den.

Servera
4

Servera brownie.