Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Bjud in till mysigt Halloween-fika och skäm bort dina gäster med en nybakad hasselnötsbrownie. Denna goda kaka har choklad i både smeten och toppingen och du dekorerar den med ett lättspritsat spindelnät.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 msk
Vatten till glasyr
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Placera hälften av chokladknapparna i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen har smält. Rör om mellan varje gång.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka hasselnötter.
Blanda kakmix, smält choklad och hasselnötter i en stor skål. Häll kakmix i en bakform med bakplåtspapper.
Platta till med en slickepott och toppa med resterande chokladknappar. Grädda i ugnen i 25–30 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Blanda florsocker och vatten i en liten skål.
Häll glasyren i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet när kakan har svalnat.
Spritsa ett spindelnätsmönster på kakan eller ringla glasyr över den.
Servera brownie.